upplevelser i

Älgparken


 

Möt Älgarna i

sin naturliga miljö

Att möta älgar på nära håll är en spännande upplevelse för hela familjen. Våra älgar är nyfikna och positivt inställda till människor. Under en promenad i Ockelbo Älgpark händer det ofta att Älgarna följer med. Olika tider på året bjuder in till nya upplevelser.

 

KALVNINGSSÄSONG

Under perioden 15 Maj till 20 Juni är chanserna att träffa en nyfödd älgkalv som störst i parken. Många väljer att komma tillbaka för att följa kalvarnas utveckling.

 

älghornssäsong

I maj och Augusti växer hornen fram hos tjurarna i rasande fart. Hos oss kan du få tillfälle att känna på tjurens "basthud", som är varm, luden och mjuk. I slutet av Augusti eller början av September fejar hornen.

 

brunstsäsong

Kring mitten av September månad börjar brunsten, vilket är ett skådespel i sig.

 

mata djuren

Visste du att älgar är barnsligt förtjusta i banan? Det är ok att mata våra älgar med dem, så länge det görs i samråd med personalen som alltid finns tillgänglig vid Bodegan i entrén till parken.

 

Bodegan

Ta igen dig i Bodegan

Bodegan utgör en del av det rustika, charmiga torget där ditt älgparksäventyr börjar. Här finns en grillplats och sittplatser; både under bar himmel och under tak.

I Bodegan kan du lösa inträdet till parken. Vår personal berättar gärna om älgarna och orienterar dig i hur du bäst lägger upp ditt besök. Här finner du också vår unika souvenirbutik.

 

mat och dryck

Vår grillanläggning har plats för ca 40 gäster. Här kan du sitta och grilla din medtagna mat. Vill du ha catering under ditt besök i Älgparken? Kontakta oss

 

VILDMARKSGRILLNING

Slutna grupper kan abbonera halvdagar/kvällar ute i parken. Middag i skogen med älgarna, grillning och trubadur. Vi arrangerar även barnkalas. Är du intresserad, klicka...

Guidade visningar

Guidade Visningar

Våra guidade visningar är mycket populära både för stora sällskap och slutna grupper. I samarbete med lokala attraktioner t.ex. Wij Trädgårdar i Ockelbo arrangerar vi heldagsutflykter med besök i både trädgårdarna och Älgparken.

En guidad visning i Älgparken tar ca: 1 timme och sker tillsammans med vår kunniga personal. Vi skräddarsyr turer med grillning eller fika i anslutning till besöket. Kontakta Lars Arkesjö med dina önskemål...

Grupp besök

Vi skräddarsyr upplevelser i älgparken utifrån era önskemål och storleken på ert sällskap. Vi kan även hjälpa er med planeringen för fler resemål och övernattning i regionen. Fyll i vårt kontaktformulär eller ring oss...

Privat rundvandring

Få det mesta ur ditt besök i Älgparken genom att boka en privat rundvandring med Älgparkens grundare, Lars Arkesjö. Vi garanterar en oförglömlig upplevelse, spännande och skrattkittlande historier, nära möten med älgarna och en direkt tillgång de insikter som Lars gjort om skogens konung under åren. Gör din förfågan...

Övernattning i Vildmarksbyn

Älgparkens egna stugby erbjuder boende i direkt anslutning till parken, för dig som inte vill missa soluppgångar eller nedgångar i naturen. Vi hjälper er gärna hitta lösningar efter era önskemål och budget i samband med ert besök. Regionen erbjuder ett brett utbud av stugor och hotell.

 

Vildmarksbyn

Älgparkens stugby har 4 småstugor med tillhörande servicebyggnad. Totalt 16 bäddar, duschar, toaletter och kök. Entré till älgparken ingår alltid i hyran.

Närmre vildmarken, lugnet och älgarna kommer du inte. Under maj-juni har du en unik möjlighet att se en kalvning under morgonpromenaden. Gör din bokningsförfrågan...

Event och Konferens

Event och konferens

Företag och föreningar är välkomna att boka kick offs, möten eller sommaravslutningar i vår unika miljö. Vi ordnar catering och femkamp - en garanterat minnesvärd och teambildande upplevelse.

 

vildmarkskåtan

Vår unika konferenslokal, vildmarkskåtan, rymmer 25 personer. Här finns data och TV-skärm, och som bensträckare erbjuds en guidad visning runt älgparken till fots eller med ATV. För prisförfrågan och bokning kontakta oss...

Handikappanpassad anläggning

Hela Ockelbo Älgpark, med sina 14 Hektar mark, och ca: 5 km preparerade grusvägar utmed Älghägnen är tillgängliga för rullstol, barnvagnar och rullatorer. Vi garanterar att du alltid träffar flera älgar under ditt besök hos oss.

I närområdet

Ockelbo kommun är en plats för upplevelser och rekreation under alla säsonger. Här börjar det riktiga Norrland. Ca 2 timmar ifrån Stockholm och Arlanda. Förläng ditt besök, ta med familjen eller skicka svärmor på äventyr.

 

kuxa_web-6809.jpg

Wij Trädgårdar

Wij Trädgårdar

Den moderna och prisbelönta Trädgården vid Wij Herrgård i Ockelbo, med tillhörande restaurang, sommarteater och utställningar är en given utflyktsplats; även om du saknar gröna fingrar. läs mer...

 

stilleben retreat och spa

Söker du lugnet och ställer samtidigt höga krav på stil och smak? Stilleben Retreat och Spa i närbelägna Åmot är svaret.

 

åk ånglok i jädraås

Upplev en resa till en annan tid med ånglok. Här kan du välja mellan första klass eller tredjeklass. Ett måste för både barn och entusiaster. läs mer...

 

kungsbergets skidanläggning

Med sina 22 pister och 11 liftar är Kungsberget en attraktiv skidanläggning för både erfarna och nya skidåkare. Här finns en snowpark, längskidsspår, skidskolor och barnområden. Kungsberget har även aktiviteter under sommarhalvåret och attraktiva boenden för besökare. läs mer...

 

ninjas hotell och restaurang

Söker du en middag eller ett boende i centrala Ockelbo, med närhet till tåg och buss kommunikationer.  Ninjas Hotell & Restaurang är kanske för dig.

 

bad

Det finns gott om badplatser i anslutning till Älgparken i Ockelbo; dolda pärlor eller mer livliga utmed kusten. Fråga vår personal efter tips under ditt besök.

 

furuvik

Tivoli och nöjenspark med konserter och äventyrsbad, finns inom räckhåll. Furuvik är ett populärt resemål för hela familjen. läs mer...

 

FISKELÄGER

Jungfrukusten kallas den vackra och oexploaterade skärgård, där Gästrikland möter Östersjön. Här kan du besöka pittoreska fiskeläger och äta gott vid t.ex. Axmar Brygga Havskrog, eller det genuina Trollharens Fisk.

Skoter och ATV

i Ockelbo

skoter och atv i Ockelbo

Vill du se mer av vildmarken, skoterleder eller utforska regionen på fyrhjuling? Ockelbo har en lång historia av terrängfordon. Hos FXT i Ockelbo kan du hyra fordon under ditt besök.